Arama Motorları


Arama Motorları

Arama Motorları Neye Göre Sıralama yapar?  Konusu üzerine yaklaşık 4 yıldır çalışma yapmaktayım, Yapmış olduğum çalışmalarımı mevcut olan sitelerimde deneyip işe yarayanları not aldım, Şimdi bu yazımda notlarıma göre sizinde işinize yarıyacağını düşündüklerimi paylaşıyorum. 

Arama motorları web sitelerinde bulunan sayfaları kendi dizinlerine eklemek için sitenize bir bot (örümcek) gönderir, ve siteniz'de yeni ne varsa : yazı,resim,video gibi her şeyi inceler ve kendi dizinine kaydeder.  Ardından Sitenizde başka yeni ne var bunları bulabilmek için sayfanızda bulunan link lerden yararlanır. Arama motorları Kendi Dizinine kaydetmiş olduğu yeni sayfanızı sıralamaya koymak için, Bir kaç yoldan geçirir ve bu yolda alınan mesafe'nin kalitesine göre sıralamada yer verir. Nedir bu yol? Arama motorları İlk öncelik hazırlanan sayfanın başlığına bakar, bu başlık ve benzeri bir sayfa başlığı kendi dizininde varmı  ,ardından bu başlık ne zaman eklenmiş ayfanın  yeniliği,ardından kişilerce okunma oranı ,Ardından Sayfa sosyal medyada paylaşılma oranı Nekadar,Ardından bu sayfanın diger sitelerde kaynak olarak gösterilme sayısı Kaç tane Gibi yollar izliyerek  web sayfasına arama sıralamasında yer verir.

Ara motorunda İlk Sayfada çıkmak için benim tavsiyem 

Oluşturacak olduğunuz sayfaların , öncelikle Arama motorlarındaki rekabet oranı ve arama oranlarını dikkate alarak, özgün ve  anlaşılır bir Türkçe ile, yazım kurallarına dikkat ederek hazırlanmış olan bir sayfa.Hazırlamış Olduğnuz sayfa'nın başlığı iki kelimeden uzun olmamalı Hazırlıyacak olduğunuz Sayfa'da yazmış olduğunuz metin  800 Kelime ve bu metin içerisinde başlığınızı barındıran en az beş yer kalınlaştırılıp renklendirilmelidir.

Arama Motoru Sıralamasında Etkili Olması İçin Site İçi Link Nasıl Olmalı 

Site içerisinde bulunan bir sayfanızın,Anahtar kelimeniz'de arama motorlarında, iyi  yerler çıkmasını istiyorsanız Site İçi Link konusunda oldukça düzenli ve çalışkan olmalısınız örneğin sitenizde” elma “ diye bir sayfanız var ve bu sayfanızın ara motorlarında iyi yerde olmasını istiyorsunuz bunun için bu sayfa ile ilgili 2 ve 3 kelimelik en az 15 sayfa oluşturup “elma “ sayfasına link vermelisiniz yani elma fiyatları,elmanın yararları,elma renkleri gibi sayfalar oluşturmalısınız. Sayfalarınızı oluştururken bu yazıyı birilerinin okuyup paylaşabileceğini düşünerek yazmanız yazının kalitesini ve okuyucuların bu yazıdan keyif almasını sağlamanız site ziyaretcilerinizin sitenizde geçireceği vakiti oldukça etkiliyeceğini unutmayınız sitenizde zyaretcileriniz nekadar çok akit geçirirse arama motorları sitenizi okadar çok sever.

Yorumlar