Başarılı Olan İnternet sitesi

Firma,veya kişisel miyonlar hatta milyarlarca internet sitesi bulunmakta.Bunca fazla sayıda olan internet sitesi arasında sizin web sitenizin başarılı olması oldukça zor olsada mümkündür. Başarının  kiriteri 2 çeşittir, ziyaretci sayısı ve satış oranı , Kişisel olarak tasarlanmış bilgi verici ve paylaşımları yapıldığı  bloğ türünden siteler ,genellikle satış ağırlıklı olmadığından ziyaretci sayısını arttımak ziyaretciler paylaşımları hakkında yorumlarını almak gibi gayelerle başarı sağlama uğraşındadırlar. Bu siteter arasında günlük 10 bin ziyaretci sayısı üzerine çıkan siteler genellikle büyük çaplı firmalardan aldıkları reklamla gelir elde ederler ve başarı sağlamış olurlar. ürün ve ya hizmet satışı yapan internet siteleri başarılı olmak için,ziyaretci sayısı ve bu ziyaretciler içerisinde satın alma oranı gibi durumları değerlendirerek başarı seviyelerini ölçerler.

Başarılı Olan İnternet sitesi olmak için tavsiyeler 

Tavsiyelerimizin başında ilk olan sabırlı olmanızdır.yeni faliyete geçirmiş olduğunuz veya 1 yılını doldurmamış bir internet siteniz için büyük başarılar beklemeniz doğru diyildir,ilk kurulduğu ay ile ileriki aylarda site ziyaret oralarınızın yükselişe geçip geçmediği sizin başarı oranınızdır.sitenizi diğer sitelerle kıyaslarken ben diger siteye göre çok aşşagıyım diye düşünüyorsanız,katagoriniz ile alakalı  siteleri  inceleyiniz ve onların eksi olan taraflarını bulup ziyaretcilerinize ulaştırınız bu sizin pazardaki artınız olacaktır.

Başarılı Olan İnternet sitesi  olmanın yollarından bir diğeride sitenizi destekleyici unsurlardan mutlaka yararlanın bunların başında sosyal medya siteleri gelmektedir. sosyal medyada oluşturduğunuz hesaplarınızla ilgilenecek sitenizde veya blogunuzda paylaştığınız bilgileri sosyal medyaya aktaracak mutlaka vaktiniz  olmalı bu sizin ziyaretci arttırmanızda en büyük etken olucaktır. ürün veya hizmet satışı yapan bir firma iseniz pazar siteleri  (sahibinden.com,gittigidiyor.com,sanalpaza.com ) gibi çeşitli sitelerde sanal dükkanlar açıp ilan girişleri yapmanız firmanızın itibarını arttırdığı gibi satış ve ziyaretci sayınızıda arttıracaktır.

Başarılı Olan İnternet sitesi olmak için mutlaka birde bütçeniz olmalı, advors ve sanal pazar mazağazalarında yapacağınız üyelik ödemeleri için bütçe gereklidir. Başarılı Olan İnternet sitesi olmak için daima bu benim bir iş yerim mantığı ile hareket etmek gereker şöyleki bir bakkal dükkanı bile 10 tl gibi bir rakama açılıyor ise dünya pazarına açacağınız bir internet siteniz bundan az olmamalı diye düşünüyorum.

Firmanız için  İnternet sitesi açmadan önce mutlaka araştırma yapınız,rekabet edeceğiniz diger firma sitelerini inceleyiniz,ürünlerinizin piyasa fiyatlarını araştırınız,bu çok önemli internet kullanıcıları genelde fiyat araştırması yapmaktadır. kurduğunuz web sitesi kullanıcıların en rahat biçimde kullanabileceği bir türden olan mümkünse flash kullanmadan yapılan bir site olmalı. Başarılı Olan İnternet sitesi olması içinde sitenizi daima güncel tutabilecek sosyal medya ürün veya sayfa yenilemesi gibi konuları takip edecek sipariş ve müşteri bir personeliniz olmalı.

Yorumlar