Google Glass Ameliyatta Kullanıldı

Point-of-View Surgery Shown Via Google Glass


Ohio Eyalet Üniversitesi( Amerika) bir cerrah geçtiğimiz günlerde Google glass takarak rutin diz ameliyatı gerçekleştirdi. Aynı anda hem ameliyat, hem de Google Glass’ tan canlı yayın yapan doktor gözlüğün ameliyatlarda nasıl yararlı olabileceği gösterildi.
google glass cerrah- gerçek bilim
Daha öncesinde bir kaç kez Google Glass’ ı denedikten sonra, meslektaşı  Dr. Christopher Kaeding ile gözlüğü bir kaç operasyonda kullanarak ne kadar yararlı olabileceğini göstermek istedi. Bu sayede kendi alanında çığır yaratabilecek bu buluşun ne kadar farklı alanlarda kullanabileceğini görmüş oluyoruz.
Kaeding normal bir diz ligament ameliyatı esnasında gözlükten canlı yayın yaparak, meslektaşları ve tıp öğrencileri kendisine eş zamanlı olarak görüşlerini iletebildiler. Böylece doktorun gözünden bir diz ameliyatını takip edebildiler.



Google gözlüğü gibi cihazlar tıp camiasında  oldukça ilgi görüyor böylece hastalara farklı yaklaşımlarda bulunabileceği düşünülüyor.  Google Glass sayesinde online ameliyatlar  yapılarak tıp eğitimi iyileştirilebilir. Ayrıca ulaşılması zor bölgelerde acil yardım amaçlı olarak gözlük kullanılabilir. Ayrıca acil sonuç bekleyen doktorlar bu sayede hastanın röntgenini ya da emarını anlık olarak inceleyebilecek.
Google Glass’ ın uygulama alanları gittikçe artarken, gün geçtikçe daha ilginç uygulamalar göreceğimiz açık.
Videoda Google Glass’ ın ne gibi uygulamada kullanılacağı gösteriliyor.
google-glass-streaming-surgery-4



Yorumlar