Arama Motoru ( Seo) Tavsiyeleri

Bir E-ticaret sitesinin arama motorlarının hepsi ile uyumlu olması gerekir. Öncelikli olarak tabi ki Google gelmelidir. Google ile doğru optimizasyon genel olarak diğer arama motorlarıylada doğru orantılı yükseliş sağlayacaktır.
Bu yazımda dikkat edilmesi gereken arama motoru optimizasyonu tavsiyelerine yer vererek yardımcı olmaya çalışacağım.
Google’ da arama yapan bir insanın göz algısının %70′i ilk üç arama sonuçlarına geri kalan %30luk kısım ise geri kalan arama sonuçlarına odaklanır. Buda ilk 3 içinde olmanın önemini arttırmaktadır.

1 – Sitenizin Kod Yapısı 
Sitenizin kod yapısı arama motorlarının anlayabileceği standartlarda olmasına önem gösterin. H1, H2, H3, ALT, TITLE ve sayfalar için TITLE, DESCRIPTION tanımlamalarının doğru olmasına önem ve özen gösterin! Ayrıca yönlendirme ve hata sayfalarının doğru kullanıldığına dikkat edin.
2 – Site Hızı
Sitenizin  hızının yavaş olmamasına dikkat edin! Arama motoru botlarının sitenize doğru hızda erişimini sağlamak önemlidir. Ayrıca sitenizdeki kullanıcıların davranışlarının hızlı olması satışlarınızda da etki sağlayacaktır. Durun bir düşünün!!
3- Kelimenin Gücü
Satışını yapacağınız ürün çeşitleri için belirleyeceğiniz  kelimelere odaklanın.  Bu kelimelerin nasıl arandığını ve yoğunluk oranlarını hesaplayarak stratejinizi belirleyin.
4- URL Adresleri
Kategori, ürün, sabit yada dinamik bütün içeriklerin doğru şekilde gösterilmesi gereklidir. Arama Motorlarına verdiğiniz  url adresleri  ile yönünüzü siz göstereceksiniz.
Örnek kategori yapısı;
www.anilturker.com.tr/mobilya/
www.anilturker.com.tr/mobilya/kitaplıklar
www.anilturker.com.tr/mobilya/kitaplıklar/ürün
Örnek url;
www.anilturker.com.tr/haftanin-firsatlari
5- Ürün Adı
Birçok e-ticaret sitesinin en büyük hatalarından biridir. Ürün adlarının önemi çok yüksektir! Aramalarda nasıl çıktığına dikkat edin ve doğru adlandırmayı yapın. Kısaltılmış kelimelerden kesinlikle uzak durun. Net ve anlaşılır olmasına dikkat edin!

6- İçerik
Arama motoru optimizasyonu ( Seo ) da en önemli konu içerik konusudur!! Öncelikli olarak hiç bir içeriğin kopyalanmış içerik olmamasına dikkat edin. Özgün içerik her zaman doğru içeriktir. Kategori içeriklerini doğru, anlaşılır ve o kategoride ne satıldığını belirten içerikler kullanın. Ürün içeriklerini özenli, doğru ve anlaşılır bir şekilde yazın.  Devamlı özgün içerik girişleri yapın.
Ürün içerikleri konusunda maalesef ki en önemli problem xml’dir. Xml den gelen ürünler bir çok farklı sitede olduğu için kopyalanmış içeriği maalesef sitenize koymuş oluyorsunuz. Burada tavsiyem içeriği kendiniz oluşturmanızdır.
7- Resim, Video Adlandırması
Resim, video ve diğer dosyalarınızın tanıttığı ürün veya kategori ile aynı isimle olmasına özen gösterin.
8- Yorumlar
Ürünlerinizin yorumlanması önemlidir, yorum yazılmasına teşvik edin! Hem müşterilerinizin yorumlar sayesinde satın alımları artacaktır hemde arama motoru indexlemesi ile sitenize özgün içerik kazandırın. Unutmayın artık Google facebook yorumlarınıda indexliyor!
9- Sosyal Medya
İçeriklerin yada ürünlerin sosyal mecralarda paylaşılabilir olmasına özen gösterin. Google için konuşulma, paylaşılma artık çok önemlidir. Ayrıca bu platformları aktif kampanya aracı olarak kullanın.

Ayrıca,
Sabırlı olmak bu işin en önemli başlangıç noktasıdır. Sabrederek, bıkmadan ve abartıya kaçmadan çalışmalarınızı gerçekleştirin. Google Analytics ve Yandex.metrica kullanacağınız önemli araçlardır. Verilere önem verin!

Yorumlar