internetten pazarlama maliyeti

üretimini yapmış olduğunuz veya başkasının üretmiş olduğu ürünleri internetten pazarlamanız için sizlere denenmiş ve başarı sağlanmış gelir edlde edilmiş  6 etkili tavsiye ile internetten pazarlama maliyeti anlatıcağım. başlıkta belirtilen internetten pazarlama maliyeti nedir. sorusun cevabını Hemen  istiyenlere tavsiyeleri okumaktan sıkılırım diyenlere direk cevap veriyim maliyet  2000 tl ile 25000 tl arasındadır.

Okumaya başlamadan söyliyim istedim Ayrıca yazmış olduğum yazı imla kurallarına pek uygun olmıyabilir şimdiden okuyanların gözünü yorduğum için özürdilerim.

internetten pazarlama için Yapmanız gereken ilk iş ürün veya ürünlerinizi 7/24 satabileceğiniz bir web sitesi sahibi olmalısınız bulun için altyapı bilgisi sahibi olmanıza gerek yok sitenizolsun.com veya diğer birçok sitenin sağlamış olduğu hazır web siteleri mevcuttur. Hazır bir web sitesi satın alıp ürün ve hizmetlerinizi en güzel şelde bu siteye yerleştirmenizin ardından işe ilk giriş yapmış olursunuz fakat müşteri bulmak bukadar kolay diyil tabikide.



internetten pazarlama  için Yapmanız gereken ikinci iş ürün ve hizmetlerinizi tanıtan sitenizi google adwors  reklamı ile tanıtımını yapmak ve site ziyaretci olanınızı arttırarak ürünlerinizi belirtmiş olduğunuz anahtar kelimelerde gerçek ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaştırmaktır.adwors reklam oldukça maliyetli bir reklamdır fakat bazı düzenlemeler ile bu maliyet oldukça düşürülebilmektedir, örneğin (ürünü ülke, ve il sınırlaması hizmet verdiğiniz saatlerde saat sınırlaması ve bütçe oranlarının doğru belirlenmesi gibi bazı düzenlemeler ile bu  maliyet oldukça düşürülebilmektedir.


internetten pazarlama  için üçüncü yapmamız gereken ürünlerimizi  tanınmış ve çokça ziyaret edilen pazaryeri sitelerinde tanıtmaktır. Örneğin sahibinden.com,gittigidiyor.com,sanalpazar.com  gibi pazaryeri  siteleri günlük birkaç milyondan fazla kişi tarafından ziyer edilmektedir.ürünlerinizi bu Pazar sitelerinde sanal mağaza mağaza sahibi ve öncelikli ilan olarak yayınlatmanız maliyetli bir durum olsada  ürünlerinizi daha hızlı satmanızda oldukça etkili bir yoldur.

internetten pazarlama  için dördüncü yapmanız gereken firma bilinirliğinizin arması için internet siteniz iletişim ve adres bilgilerinizin yeralacağı firma rehberlerine kayıt olmanızdır. bu siteler genellikle üretici firma arıyan alıcıların ziyaret etmekte olduğu siteler olup ürünlerinizi toptan satış yolu ile satmanızda oldukça etkilidir. Aynı zamanda sitenize yapmış olduğunuz bağlanti linki sayesinde google.com ,yandex ,yahoo  gibi birçok arama motorunda sitenizin anahtar kelimenizde ön sıralarda yeralmasına vasıta olacaktır.





internetten pazarlama  için beşinci yapmanız gereken, sosyal medya mecralarını iyi kullanıp yeni ürün,yeni kampanya veya kullanıcıları bilgilendirici içerikler ile ürünlerinizi kullanıcılarına günlük aktarmanız gerekmektedir. Ülkemizde ençok kullanılan sosyal medya siteleri facebook,twitter siteleridir. Siz bunlar ile sınırlı kalmayıp ürün ve hizmetlerinizi tüm sosyal medya sitelerinde mutlaka bulundurmanız gerekmektedir.


internetten pazarlama  için altıncı yapmanız gereken basın bülteni yayınlatmanızdır. Basın bülteni internet fazla maliyetli diyildir fakat yeni çıkan ürünün veya kampanyanızın büyük kitlelere yayılmasında oldukça iyibir yöntemdir. Basın bülteni yayınlıyan siteler arasında kurumsalhaberler.com gibi pekçok site bulunmaktadır. Basın bülteni hazırlarken dikkatli ve ürünü en doru şekilde anlatmanız büyük ölçüde geri dönüş almanızı sağlıcaktır,bu nedenle basın bülteni hazırlarken yayınlayıcı site editörlerinden yardım almanız başarıya ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.




Bu belirtilen tavsiyeler hakkında daha ayrıntılı bilgi almak istiyenler veya  izledikleri yolda danışmak istiyenler , yorum bölümüne sormak istediklerinizi yazınız. En kısa sürede cevaplanacaktır.

Bu işlemleri yapabilmeniz için gerekli olan harcamanız ortala olarak altta belirtildiği gibdir.
·         Hazır web sitesi paketi yıllık kirası 100 ile 2500 tl arasında
·         Google adwors reklamları aylık ortalama 500 ile 5000 arasında
·         Pazar yeri siteleri  sanal mağaza aylık 500 ile 5000 arasındadır.
·         Firma rehberleri aylık ortalama 5 ücretli kayıt olduğunda 500 ile 2000 arasındadır.
·         Sosyal medya reklamları marka bilinirli 200-2000
·         Basın bülteni tanıtım yazısı aylık 5  yazı 250 ile 2500 tl arasındadır.


Üstte belirtildiği gibi 2000 tl ile 24000 tl gibi rakamlara internetten pazarlama rahatlıkla yapılabilmektedir.

Yorumlar