İnternetten satış yapmak

Müşteriyi tanımak, ihtiyaçlarını bilmek önemli

İnternet sitenizde müşterilerin öncelikli taleplerini ön planda sunmak satış yapmanızı oldukça hızlandıracaktır.

İnternet den ürün inceleyen kişiler aradıklarına en hızlı şekilde ulaşmak ve biran önce birçok bilgiye sahip olmak istemektedir. Bu nedenle Ürün sayfası hazırlarken görsel içerik çök önem arz etmektedir.  Birçok kullanıcı uzunca yazılmış bilgiyi okumaktan sıkıldığı için görseller ile bilgiye hemen ulaşmak istemektedir. Fakat unutulmamalıdır ki bazı müşteriler detaycı olduğundan almış olduğu ürünün tüm özelliklerini detaylı şekilde öğrenmek istediğinden ürünün tüm detaylarını ürünü almakla ne fayda elde edeceğini öğrenmek istemektedir. Kısaca ürün sayfasında gereksiz bilgi kullanmadan ürün ile ilgili detayları yazı ve görsel ile özet olarak aktarmak en doğrusu olacaktır.



Müşteri aradığı ürünü bulup incelediğinde ürün ile ilgili sormak istediğini bir müşteri temsilcisine sormak istemekte, Ve siparişini ona göre belirmek istemektedir. Bu nedenle firmanızın iletişim bilgilerini belirgin şekilde müşteri ile mutlaka paylaşmanız gerekmektedir. Hatta telefon yanı sıra faks, mail iletişim formu,  whatsap hatta sosyal medya sayfalarınız da olması satış yapmanız için oldukça gereklidir.
Kullanıcılar internetten satın aldıkları ürün ile ilgili herhangi bir problem oluşması durumunda en hızlı şekilde sorunun giderilmesi için en yakınında bulunan satıcıdan ürün satın almak istemektedir. Bu nedenle hizmet alanının genişliğini ve problemleri ne şekilde hallettiğinizi kullanıcılara açıklayıcı şekilde mutlaka bildirmelisiniz.  Bu sayede ürünlerinizi bulunduğunuz ilçenin dışına da satma imkanınız olur.

İnternet ten ürün araştırması yapan kullanıcılar en çok fiyat konusuna dikkat etmektedir. Ucuz ama neye göre ucuz durumu vardır. Sizin sitenizde satılan bir ürün diğer sitelerde daha yüksek fiyat ile satılıyorsa ucuz dur. Kazancınıza göre yaptığınız indirimler diğer sitelerden yüksek fiyat da ise indirim sayılmaz bu nedenle bir çok site sahibinin yaptığı gibi ürün üzerine % 50 indirim yazmak hatalıdır, Müşteriyi aptal yerine koymaktır, bunu kesinlikle yapmayın firmanıza karşı olan güveni sarsar vede ürün satışı yapamazsınız. 
Ürün satışına başlamadan önce ürünleriniz ile ilgili internetten bir takım araştırmalar yapmanızı tavsiye ediyorum
  • ·         Ürün görselleri
  • ·         Ürün açıklaması
  • ·         Ürün fiyatı
  • ·         Ürün stok durumları

Yapmış olduğunuz araştırmaya göre sizin sitenizde daha iyisini sunmak için elinizden gelen gayreti gösterin ki müşterinin sizi talep etmesi için bir gerekçesi olsun.
Aynı zamanda unutmamamız gereken husus müşteri kaynakları elde el de etmektir. Yani sadece bir internet sitesi kurup beklememek ürünlerimizi sosyal medya, sanalpazar, ilan siteleri, çeşitli sitelerde tanıtımı ile müşterilerin bilgisine sunmak gerekmektedir.


Özet : Ne kadar gayretli olur ve işimizi ciddiye alır interneti  verimli kullanırsak okadar çok müşteriye ulaşır ve satış yapma imkanı buluruz. Herkese hayırlı iş bol kazançlar dilerim.

Yorumlar