seo araçları

En iyi seo araçları

Benimde sıklıkla kullandığım seo araçları bu listede yer alıyor. Sadece işe yarar ve olabildiğince ücretsiz olanları eklemeye gayret ediyorum. Yorumlarınız listeyi güncellememizde yardımcı olacaktır.

Buzzsumo

Sosyal medya sitelerinde en çok hangi içeriğinizin paylaşıldığını veya beğenildiğini bu araç ile analiz edebilirsiniz Takip ettiğiniz veya size ait internet siteleri ile ilgili detaylı sosyal medya analizi bilgileri edinebilirsiniz. Böylece hangi içeriğe önem vermeniz gerektiğine karar verebilirsiniz.

Pagespeedalarm.com

Bu araç sitelerin takibini yaparak hızlarında artma yada eksilme varsa size mail ile haber verir. Böylelikle sitenizin sizin bilginiz dışında her hangi bir sebeple yavaş çalışmaya başlamasından haberdar olursunuz.

Metaforensics

Site içi seo analizi, Http durumu, başlık etiket , Site içi link sayısı, Site dışı link sayısı, Resim inceleme, Robots.txt dosyasını doğrulama ve inceleme, Anahtar kelime araştırma gibi menüleri olan metaforensics site içi seo analizi ( arama motoru gözüyle inceleme ) yapar. Woorank ‘a göre oldukça gelişmiş ve başarılıdır. Anahtar kelime yoğunluğu ve yazı kod oranı ölçümü de yapar.
Crawl analizi nedir ? İnternet sitesini arama motorlarının gözüyle simüle ederek site içi seo hatalarınının kontrol edilmesidir.

Ranksignals

ücretsiz backlink sorgulama aracı
Alternatif  ve tamamen ücretsiz backlink sorgulama için ücretsiz bir araçtır. Elbette ücretli rakipleri kadar başarılı olmasa da , günlük kullanım için idealdir. Web sitesine ait backlink sayısı, kaliteli backlinkleri şeklinde işaretleyerek rakip siteleri araştırmanızda yardımcı olur. 2015 yılında değişen tasarımı ile daha güzel sonuçlar vermektedir.

Link Diagnosis Backlink araştırma

backlink analiz sitesi
Linkdiagnosis benim sıklıkla kullandığım bir backlink arama motoru optimizasyonu sorgulama ve analiz sitesidir. Firefox eklentisi olarak yüklenmesi gereken bu seo araçları ile ücretli olarak yapılabilen backlink analizi gibi ayrıntılı raporlar ücretsiz olarak yapılabilmektedir. Pagerank , hız ve diğer kriterlere göre filtreleme yapabilmeside güzel bir özelliktir.

Gtmetrix

site hızı analiz araçları
Yine site hızını inceleyen ve size optimizasyon için önerilerde bulunan bu site ile gerekli yönergeleri takip ederseniz yüklenme sürenizi gayet güzel optimize ederek arama motorlarındaki başarınızı yükseltebilirsiniz.

Moz site explorer

moz backlink sorgulama aracı
MOZ firmasının Opensiteexplorer en iddialı ve başarılı tooldur. Ücretsiz sürümünde 3 tane rapor alabileceğiniz seo araçları ile rakiplerinizin sitelerini seo açısından detaylı inceleyebilir ve backlink sorgulama ve anahtar kelime zorluk derecesi öğrenme , linklerin otorite puanı, arama motoru sıralama takibi ile kontrol edebilirsiniz. Paralı sürümünde her hangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. 2015 yılında çıkardığı spam score puanı ile de doğal olmayan backlinkleri belirlemek için işe yaramaktadır.
Anahtar kelime zorluk derecesi öğrenme araç ile anahtar kelime zorluk derecesi ölçümü yapabilir, crawl analizi ile site içi seo hatalarınızı görebilirsiniz.

Majestic Seo

majestikseo
Majesticseo profesyonel bir backlink inceleme sitesidir. Ücretsiz sürümü her ne kadar kısıtlı bilgiler sunsa da. Profesyonel bloglarda en kaliteli sistemler arasında yapılan testlerde çoğunlukla ilk 3 te yer almaktadır. TrustFlow ve CitationFlow değerleri yol haritasını belirlemede ciddi bir ölçü birimidir.

Ahrefs

ahrefs backlink kontrolü
2012 yılında etkin olarak kullanmaya başlanan yeni bir seo analiz sitesidir.  Ücretsiz sürümünde günde beş sorgulama yapılabilmektedir. Backlink sorgulama ve inceleme sonuçları gerçekten mükemmel. Tarihsel olarak edinilen backlinkleri gösterebilir. Anahtar kelime araştırma gibi sorgulama sistemleri de mevcuttur.

BuiltWith

Rakip hakkında ayrıntılı bilgiler verir. İsterseniz kendi sitenizi de inceleyebilirsiniz elbette. Sitelerin kullandığı yazılım türleri , hangi tür sunucuda bulunduğu, kullandığı içerik yönetimi kullandığı , kullanılan eklentiler.
Çok şaşırtıcı bir site mesela rakip firmanın wordpress kullanıp kullanmadığı kullanıyor ise hangi sürümünü kullandığı ve hangi wordpress eklentilerini kullandığı gibi bilgilere ulaşılabilir.

Pingdom Tools

pingdom site hızı analiz araçları
En sık kullandığımız seo araçları arasında yer alıyor. Bir sitenin yüklenme hızı, sayfa  boyutu ve yüklenme hızına etki eden veya geciktiren kodları incelemenize yarayan oldukça faydalı bir sistemdir.

Allorank

http://www.allorank.com/check-position adresinden google arama motorunda hangi firma hangi sırada çıkıyor kontrol edilebiliyor.

Ranktrackr

http://ranktrackr.net/ ‘e ücretsiz üye olarak her gün veya hafta düzenli aralıklarla anahtar kelimede kaçıncı sırada yer aldığınızı kontrol edebilir ve bunu tarihsel olarak geçmişe dönük görebilirsiniz.

Ücretsiz anahtar kelime araştırması KWFinder

https://kwfinder.com ile longtailpro, semrush, spyfu gibi ücretli sistemlerin kalitesine yakın anahtar kelime araştırma , planlamama ve üretme önerilerinden ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.
KWfinder özellikleri  ;
  • Anahtar kelime zorluk derecesi belirleyebilir. ( Keyword difficulty )
  • Kelimenin bölgesel yada dünya üzerindeki aranma hacmine bakabilirsiniz
  • Her hangi bir kelimede ilk sayfada çıkan sitelerin arama motoru optimizasyonu değerlerine göz atabilirsiniz. ( Trustflow,CitationFlow, Ip, Sosyal medya beğeni sayıları )
  • Kelimelerin CPC ve PPC değerlerini görebilirsiniz.
  • Türkçe ve google.com.tr desteği
kwfider anahtar kelime araştırma
Çoklu domain Otoritesi sorgulama

Yorumlar