SEO Marka ilişkisi

SEO Marka ilişkisi

Seo nedir ? soran olursa wikipedia’nın tarifiyle “İngilizcede ve Türkçede kısaca SEO (Search Engine Optimization) olarak ifade edilmektedir. Bununla birlikte arama motorları, arama sonuçlarını listelerken algoritmik bir yapı kullanmaktadır. Bu nedenle web geliştiricileri; yazmış oldukları sayfaları bu ayrıntıya dikkat ederek oluştururlar.



Önceden çeşitli sitelerden ücret kaştışığı veya takas karşılığı alınmış link ve site içinde yapılan etiket uygulamaları ile Google da çıkmak oldukça kolay olsada artık günümüzde o kadar kolay değil. Google artık yapay zeka sisteminden oldukça yararlanıyor ve insan beyni gibi düşünüyor ve neticede yapılan tüm hileleri anlayabiliyor. Kısacası artık Google ters köşe yapmak mümkün değil.

Bu nedenle site editörlerinin iyi çalışıp kopya içerik oluşturmadan, okuyucuların almak istediği bilgiyi en yalın bir dille ve görsellikle ile site ziyaretçilerine sunması gerekiyor.Çünkü artık google yapay zeka ile oluşturmuş olduğu algoritması En faydalı olan bilgiyi arama sıralamasında en öncelikli sıraya yerleştiriliyor. Peki  de yazılan bilginin en faydalı bilgi olduğunu google nasıl anlayabiliyor?

·         Yazının diğer sitelerden önerilmesi (link) sayısına bakıyor.
·         Sosyal medyada paylaşılma ve beğenilme sayısına bakıyor
·         Okunma sayısına bakıyor
·         Sayfayı ziyaret eden kişinin sayfada geçirdiği zamana bakıyor.
·         Yazının imla ve konu bütünlüğüne bakıyor.
·         Sayfanın url yapısına bakıyor
Bu saydıklarım en önemlileri olsa da bunun gibi onlarca sinyale daha bakıyor. Ve sıralamayı bu şekilde belirliyor. Yani basit bir sayfa başlığı açıp içerisine alakasız olarak yazılar yazarak sayfa sayısı çok olsun google sitenin güncel olduğunu sansın denilerek seo yapmak mümkün değil.

Çözüm nedir: çözüm MARKA olmaktır. seo ziyartci trafiğini arttırmak için bütün çabamızı ziyaretci odaklı olarak yapmamız gerekmektedir. Marka demek eşittir kalite demek olduğu için yapacak olduğumuz tüm çalışmalarda kaliteye önem vermemiz gerekmektedir. google sayfa görsün güncel kalalım diye her gün 3-5 sayfa yayın yapmak yerine 3-5 günde bir kaliteli üzerinde çalışılmış yaparak 1 sayfa yapmak hem ziyaretçilerinizi memnun edecek hem de google sıralamada yer edinmesini sağlayacaktır. Marka olmak kısa süreli ve tek kişilik olarak yapılması imkansız bir iş olduğundan mutlaka birkaç arkadaşınız veya çalışanınız ile ortaklaşa uzun zaman emek sarf etmeniz gereken bir iştir.

Marka Olmak için Sadece kaliteli iş yapmak ziyaretçilerin istediğini vermek yeterlimidir? Aslında yeterli gibi görünse de kaliteli olduğunuzun bilinir olması gerekmekte, bu sebeple site içi seo çok önemli olsada site dışı seo da o kadar önemlidir. Site dışında Marka olduğunuzu aktarmak için çeşitli faliyetler yürütülmesi gerekmektedir, ve bunu bir düzen içerisinde yapmak sarttır.

Site dışı Tanıtım için yapılması gerekenlerden bazıları
·         Sosyal medya sitelerini aktif kullanmak
·         Çeşitli sitelerde basın bülteni yayınlatmak
·         Adwors reklamları yapmak

·         Ürün satışı yapıyorsanız Sanal Pazar sitelerinde yer almak 

Yorumlar