Dijital Pazarlama Cep Sözlüğü

Dijital Pazarlama Cep Sözlüğü

Pazarlama sitelerinde ve internette birçok yerde karşılaştığımız bazı İngilizce kelimelerin Türkçe karşılığı ve anlamları şu şekildedir.



E­commerce “E-ticaret” Çevrimiçi ürünlerin ve hizmetlerin satışının yapıldığı alan.

App (Application) “Uygulama” Akıllı telefonlarda, tabletlerde ve diğer mobil cihazlarda çalışacak şekilde tasarlanmış bir program

Banner AdReklam”  Web sayfalarında ve mobil uygulamalarda, genellikle resimde bulunan bir reklam şekli biçimi

BlogBlogBir birey tarafından, genellikle sohbet tarzında yazılmış düzenli olarak güncellenen bir web sitesi veya bir şirketin ürünlerin içiregi kullanım alanı vs. gibi konularda  web sitesine ek olarak biler verdiği alan

Click­through Rate (TO)​ “Tıklama OranıKullanıcıların ilgi alanlarına giren tıklama sayısı, örneğin Reklam, kullanıcıların o öğeye maruz kalma sayısına kıyasla

Contentİçerik” Metin, video, ses, görüntü vb. Yoluyla kullanıcılara sunulan dijital materyal
Conversionor GoalDönüşüm veya HedefZiyaretçilerin gerçekleştirmesini istediğiniz eylem. Örnekler arasında e-ticaret Satın almalar, form gönderimleri, telefon görüşmeleri ve video görüntülemeleri.

Conversion OptimizationDönüşüm OptimizationuTamamlanan ziyaretçilerin yüzdesini artırma süreci senin hedeflerin  Örneğin. "Web siteme sahte bitiş çizgileri ekledikten sonra, odaklanmaya başlayacağım. Dönüşüm optimizasyonu.

Conversion Rate​” Dönüşüm OranıDönüşümlerin ziyaret sayısına oranı, genellikle dijital ölçmek için kullanılır performans. Örneğin. "Niçin emin değilim, ancak dış resim üzerindeki dönüşüm oranım erkek ziyaretçiler için çok düşük."

Cost per Click​ Tıklanma Başına MaliyetDijital bir tıklamayla tek bir tıklama elde etmek için gereken para miktarı  reklam.

Crawler ​or Spider: “Örümcek” İnternetteki içeriğe sistematik olarak göz atmak için tasarlanmış bir program ve
Araştırmacıların aradıklarını bulmasına yardımcı olmak için bu konuda bilgi toplayan.

DesktopMasaüstüKişisel olmayan bir cihaz (örneğin, kişisel bilgisayar veya dizüstü bilgisayar)
Örneğin. "Evde masaüstü bilgisayar kullanmayı tercih ediyorum, ancak seyahat ederken tabletimi kullanıyorum."

Email MarketingE-Posta PazarlamaBilgileri paylaşmak ve tanıtmak için e-posta mesajlarını kullanmak..

Home Page​ “Ana sayfaBir web sitesinin tanıtıcı veya site açılış sayfası

HTMLKöprü Metni İşaretleme Dili”  Web geliştiricileri tarafından web siteleri oluşturmak için kullanılan bir dil. Örneğin. " www.noktadusakabin.com Web sitem HTML ile yazılmış.

ImpressionsGösterimlerBir reklamın kaç defa gösterildiğini gösterir. Örneğin. "Banyo Duşakabini ile ilgili yeni pazarlama kampanyamda binlerce gösterim yapıldı, Ancak henüz satış yaptığımdan emin değilim. "

IndexDijital içerik KataloguArama motoru tarafından kullanılan web sayfalarının ve dijital içeriğin aranabilir bir kataloğu ile ilgili sonuçlar.

Keyword Anahtar kelimeler İşletmelerin bir kısmını hedefleyebilecekleri bir arama motoruna giren bir kelime veya cümle ile ilgili Ön bilgi vermesi.

Landing PageAçılış SayfasıBir web sitesinde bir kişinin genellikle gördüğü ilk sayfa – Genellikle Bu web sitesinin ana sayfasıdır.

LinkBağlantıBir web sayfasından veya web sitesinden diğerine bağlantı sağlayan metin veya resim.
Örneğin. "Web siteme bağlantılı  Duşakabin  blog'u olduğu için, çok daha fazla ziyaretçi Gelmektedir."

Mobile DeviceMobil Cıhaz”  Bir akıllı telefon veya tablet gibi taşınabilir bir cihaz,Internet ve çalışan uygulamalar.

Natural Listings or Organic ListingsDoğal Kayıtlar veya organik listeler
Arama motorunda ücret ödemeden listelenme sonuşları Örneğin Arama Motoruna duşakabin yazdığınızda sizin siteniz ilk sırada çıkıyorsunuz sitenize binlerce ziyaretçi tıklayıp ulaşıyor siz ise google ücret ödemiyorsunuz.

Paid Listings​Ücretli Kayıtlar”  Arama motorları sonuç sayfalarında görünen reklamlar.
Örneğin. "Web sitemin ücretli listelerde görünmesini sağlamak için ödeme yapmayı düşünüyorum, böylece Daha fazla müşteri web siteme giriş yapmasını Sağlarım.

Pay­Per­Click Reklamverenlerin kullanıcıların kendi reklamlarını tıklamalarını sağlamak için ödediği bir reklamcılık sistemi .Örneğin. "Yeni sahte yüzeylerimi tanıtmak için payperclick ilanlar kullanacağım."

Queryor Search TermSorgu Veya Arama TerimiBir kullanıcının arama motoruna girdiği anahtar kelime veya kelime öbeği .Örneğin. "İnsanlar" Duşakabin Montajı"arama terimini kullandıklarında nasıl Montaj yapılacağı konusunda ipuçları isteyebilirler. Kendileri ya da onlar için bunu yapmak için bir hizmet. "

Search Engine Optimization(SEO)​“Arama Motoru Optimizasyonu “   Web sayfalarında, içeriğinde, Ve organik veya ücretsiz arama motorunda görünürlüğü artırmak için bu içeriğin tanıtımı
Sonuçlar. Örneğin. "SEO'ya yatırım web siteme arama motoru sonuçlarında daha yüksek bir sıralama elde etmemi sağladı.

Search Engine Marketing (SEM)​” Arama Motoru Pazarlaması” Sizin için teklif vermenize izin veren bir reklam biçimi Reklamın, insanların yazdığı anahtar kelimelerle birlikte arama sonuçlarıyla birlikte gösterilmesi.İşletmeleri, o şeyleri aramakta oldukları anda görmelerini sağlar. iş teklifleri.

Search Engine Results Page (SERP)​”Arama Motoru Sonuçları Sayfası
Arama motorunda görünen sonuçların listesi Kullanıcının arama sorgusuna yanıtı Örneğin Duşakabin kelimesi Aramasında 112000 sonuç bulundu.


Sessionor VisitOturum veya Ziyaret”  Belli bir süre içinde web sitenizde gerçekleşen bir grup etkileşim çerçevesi. Örneğin, tek bir oturum birden fazla sayfa görüntüleyebilir ve e-ticaret içerebilir
işlemler.

Social MediaSosyal medya” Bireyler tarafından oluşturulan ve paylaşılan metin, resim veya video gibi içerikler İnternet üzerinden.

Social NetworkSosyal AğBir içerik oluşturan ve paylaşan bir topluluk.

Traffic Acquisition​” Trafik Kazanımı” Ziyaretçileri çekme süreci genellikle trafik olarak adlandırılır.
Web siteleri, mobil uygulamalar ve diğer dijital varlıklar.

Unique Visitor “Benzersiz Ziyaretçi” Belirli bir süre boyunca bir web sitesine tek bir ziyaretçi.

URL​or Uniform Resource Locator​ “URL veya Tekdüzen Kaynak Konumlandırıcı” internette.
Bir sayfanın veya dijital içeriğin parçasının benzersiz adresi

Analytics​or Web Analytics Tools​ : “Analiz Araçları”  :  İnsanlar tarafından oluşturulan verilerin analizi üzerinde Web sitelerini veya mobil uygulamalarını iyileştirmenin yollarını keşfetmek amacıyla Pazarlama kampanyaları yapabileceği Analiz Aracıdır.”

Browser​  “Tarayıcı”  Bilgisayarda, tabletlerde ve İnternet'te gezinmek için kullanılan bir bilgisayar programı akıllı telefonlar. Örnekler arasında Chrome, Firefox, Internet Explorer ve Safari yer alır.

Ranking​ “Sıralama”  Çeşitli Anahtar kelimelerde arama motoru sonuç sayfasındaki konumu
Örneğin. Ucuz Duşakabin Kelimesini arama motoruna yazdığınızda sıralamada “”NOKTA DUŞAKABİN” firmasının web sitesini görebilirsiniz.
Search EngineArama Motoruİlgili dijital içeriği indeksleyen ve kullanıcıların Aradığı anahtar kelimelere yanıt veren bir araç,. Popüler İnternet arama motorları arasında Google, Bing, Yahoo, DuckDuckGo, Baidu, Yandex ve daha fazlası Bulunmakta”

Yorumlar