Seo nedir? Ne değildir? Hakkında kafa yormak


İnternetten satış yapmak isteyen ve internet sitesi sahibi olan herkesin, sitesine ziyaretçi çekmesi için bolca uğraş verdiği bir konudur seo. Büyük siteler “gelir elde eden” genellikle seo ajansı ile veya kendi bünyesinde oluşturduğu pazarlama departmanı ile bu işi halleder. Ufak çaplı internet siteleri ise,  SEO Ajansı sahipleri ve burada çalışmakta olan seo uzmanı kişilerin vermiş olduğu ipuçları sayesinde sitelerine düzen verip, arama motorunun istediği şekle sokmaya çalışmaktadır. Seo hocası Kaan gülten, zeo ajansı, Ayhan Kahraman ve seo şefi Müslüm Aslantürk konuya hakim alanında uzman ajans sahipleridir. seo alanındaki tüm gelişmeleri takip edip, aynı zamanda blog sayfalarında ücretsiz olarak paylaşmaktadırlar. Müslüm Aslantürk ise bu paylaşımları bir tık daha ileriye taşıyıp Müslüm aslantürk youtube kanalından tüm takipçileri ile paylaşmaktadır.


Seo nedir sorusunun cevabı gayet açık “ Arama motoru Google, Yandex, Yahoo, Yaani, Bing Sitelerinin arama kriterlerine uygun siteler oluşturmaktır. Arama motoru site sahiplerinden nasıl bir site istiyor diye düşünüyorsanız, bunun cevabı da gayet açık, spam yapmayan kopya olmadan özgün bilgilerle dolu, kullanıcı deneyimine önem veren siteler olmasını istiyor.

Yapay zekanın arama motorları tarafından kullanılıyor olması, kolay kandırılamayan bir robotun var olduğunu bilmemizi gerektiriyor. YANİ eskisi gibi bir anahtar kelimeye diğer sitelerden bağlantı verip arama motorlarını kandırmak artık o kadar da kolay olmadığını bilmemiz gerekiyor.

Peki ne yapmamız lazım! Sadece tanıtım yazısı yazıp bunu çeşitli ilgili sitelerde yayınlatıp link almak ile bu iş mümkün değil biliyoruz. Bu yüzden bir ürün satışı yapıyorsak bu ürünü özgün şekilde gerekli açıklamaları ile sitede yayınlamak, ürün görselleri ve video içerikleri ile beslemek yani sitede siz müşteri olsanız bu ürünü incelediğinizde satın almak için ikna olacağınız kadar iyi şekilde ürünü görmeniz durumunda sitedeki yeri tamam demektir. Bitti hepsi bumu şimdi google yükselirmi bu derseniz durmak yok bu çalışmanın ardından ürünü pazaryeri siteleri sahibinden, gittigidiyor, n11 gibi sitelerde de tanıtmanız gerekiyor. Yetti mi hayır! durmak yok ürünü sosyal medya kanalları facebook, twitter, linkedin, instagram gibi yerlerde tanıtmanız gerekiyor.    Bu işlemleri de yaptınız ise şimdi sıra tanıtım yazısı ve ürüne bağlantı sağlayacağınız sitelerden link almaya geldi. Link alma işlemi yapmadan önce ise link kalitesini ölçmeniz gerekmektedir unutmayın. Yani size hiçbir katkısı olmayacak bir kişinin bile linke tıklamayacağı bir link çöp link odlunu unutmayın sırf arama motoru görsün gelsin index alsın diye yapmayın çünkü diğer işlemler ille sayfanız zaten index almış durumdadır. Bu işlem sadece size maliyet oluşturur hiçbir fayda sağlamaz.

Yorumlar