SEO ESKİDEN NE GÜZELDİ

 Eskiden Seo Yapmak Ne Güzeldi. Seo dediğimizde aklımızda sadece r10 vardı, Burada paylaşımlar yapılır herkes birbiri ile link takası yapardı. Pr1, pr2, pr3 hatta pd4 sitesi olan arkadaşlar birbirlerine çapraz link verirdiler. Benim haber sitem var senin sağlık siten var hay de sen benim simi sağlık sitesine koy ben de senin siteni diğer moda siteme koyayım çapraz link yapıp google kandıralım anahtar kelimede üst sıralara çıkalım.




Ne Güzel Günlerdi O günler o zamanlar link elde etmek için pek para da harcamazdı kimse genellikle bu yol izlenir ne kadar çok link elde edersek o kadar iyiydi. Birde benim sitemden az link çıkışı var ve pr değeri yüksek derdik o zamanlar foter link ise en değerli olanıydı. Sonradan bu işi paraya dökenler oldu zamanı az olan kişilere paket seo satışları başladı.  Sitenizin linkini sizin edu, gov pr değeri yüksek sitelerde, forum tanıtım sayfalarında, ekşi sözlük inci sözlük sitelerin den otoriter sitelerden bancklink verip pr değerini yüskeltelin diye paket satılan hizmetler çıktı.

Ne Güzel Günlerdi O Günler. Bu hizmetler artarak devam etti ve algoritma yeniliklerine göre herkes birbirini uyardı bakın artık google buna önem veriyor google sinyalleri arttırdı artık siteler de makale yazmak ve seo uyumlu makale yazmak gerekli denildi. Hurra herkes makale yazma işi ile meşgul olur. bu iş sürerken birde kopyala yapıştır hırsızları türedi. Sen uğraşır, bilgi edinir konuyu detaylı anlatırsın. Adam gelir senin makaleni kopyalar, yapıştırır ve pr değeri yüksek olduğu için önce o index alır ve makale onunmuş gibi olur. Google onun sitesine değer verir sen kopya içerik üreticisi olursun.. Neyse ki artık herkes bunu biliyor ve ona göre davranıyor.

Şimdi ise artık bu işi profosyonel kişiler organize ediyor. Sadeceon, bionluk, hızlıbul ve daha da progosyonel olan birçok kişi bu işi organize edip, bu işten komisyon alarak hizmet arayanların işini çözüyor.  Yani siteniz için lazım olan bancklink, makale ve video, sosyal paylaşım gibi bir çok hizmeti ve iletişim kurmanızın çok zor olduğu siteleri bir yerde bulup bütçenize göre hizmet alabiliyorsunuz.

İyi de artık o eski günler geride kaldı. Google yapay zeka teknolojisi kullanıyor. Artık eskide yapılmış olan bu tür google aldatmacası benzeri tüm işleri artık rahatlıkla anlayıp parayla feyk olarak mı yaptırdını çözüyor ve sıralama da kısa sürede elde ettiğim tüm başarıları silip siteni hak ettiği o dip yerlere yolluyor. Akıllanmazsan birde cezalandırıp index siliyor hatta komple siten bile sandbox alınabiliyor. 

Google artık başka bir şeyler istiyor bunu anlamak gerek google artık para ile makale satın almanı, para ile farklı sitelerden link almanı istemiyor. Bu Eskiden kalma işleri çok kaliteli bir site çok da iyi kurgu yaptım diyerek almana kendini kandırmana gerek yok. 

Google Yayınlanmış olan makalen okurlar tarafından beğeniliyor mu, Paylaşılıyor mu, kaç dakika makalene bakılmış ve ondan sonra senin sitene mi gelinmiş ona bakarak link’e değer veriyor. Ama sen haber sitesinin en ucra sayfasında senin bile bulmakta zorlandığın sadece google da index almış ama okunmamış yerde, Sadece değerli bir site diye onca para harcayarak elde ettiğin linke bir değer vermiyor.

E şimdi biz ne yapalım hepsini bırakalım mı kendi kendine nasıl anahtar kelime de yükseliriz diyorsunuz dimi? Bu Artık eski si gibi kolay olmayacak tabi sabır ve çok çalışma ile olacak.  Yani site ziyaretçisi kendiniz olduğunuz düşünün ben bu sitede de ne bulmak istiyorum nasıl bir site olmalı ziyaretçi gözüyle düşünülerek ve konusunda en alakalı ve faydalı site olmak şart oldu.

Mesela Duşakabin Fiyatları hakkında bir site kurdu iseniz mutlaka duşakabinler ve fiyatlarının yer aldığı bir internet sitesi en geniş kapsamlı biçimde oluşturmanız gerekmektedir. Yani edebiyat parçalayıp hiçbir bilgi vermeyen bir site ne sizi nede ziyaretçinizi memnun etmeyecek ve sitede geçirilen zaman oldukça kısa olacaktır. Kısa ziyaret ve sayfadan diğer sayfaya geçmeyen siteyi hemen terk eden ziyaretçi sıralamada düşmenize neden olacaktır. Bir ziyaretçi sitenizde ortalama 2 dakika geçirip diğer sayfanıza da göz atıyor ve zaman geçiriyorsa o ziyaretçi üst sıralara çıkmanıza en çok yarar sağlayan olacaktır.

Yorumlar