MozCast ile Google dalgalanmaları

dalgalanmaları ile meşhur Google'ın günlük ne denli etki yarattığını ölçümleyen bir siteyi sizlerle paylaşmak istiyorum: Sitemiz MozCast.
MozCast ile Google dalgalanmalarının etkisini günlük gözlemleyebilirsiniz.  Sunulan veriler belli başlı ölçümlemeler sonucu bizlere yansıtılıyor ve günlük olarak güncelleniyor. Hal böyle olunca sonuçların tutarlılık oranı oldukça yüksek. Bir kaç günlük gözlemlerim sonucunda gerçekten de işe yarar sonuçların ortaya konulduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
google-dalgalanma-durumu
Günlük analizlerin sunuluş şekli de oldukça ilginç. Zaten siteye girdiğinizde sanki hava durumunu gösteren siteye girdiğinizi düşünebilirsiniz. Çünkü günlük analizler güneşli, bulutlu, parçalı bulutlu, yağmurlu ve fırtınalı olmak üzere 5 farklı şekilde gösteriliyor. Dalgalanmalar ne kadar şiddetli ise ona göre simgeleniyor. Daha da açacak olursam mesela bir gün düşünün. Her şey oldukça durağan ve güneş tam tepenizde. Bu durumda telaşe mahal verecek bir durum yoktur. Dalgalanmalar için de benzer durum düşünülmüş ve eğlence amaçlı, güzel sunum için böyle bir yöntem seçilmiş.
mozcast-derece
Derecelendirme için de sabit bir katsayı alınmış ve bu katsayı ile o günün dalgalanma oranı çarpılarak derecelendirme yapılmış. Daha anlaşılır hale getirmek adına olağan bir gün için derecelendirmeyi 70 derece olarak görebilirsiniz. Mesela 26.07.2013 tarihine ait değer 105 derece. Bu da yüksek bir dalgalanma olduğunu gösteriyor.
Düşünülüş amacı olarak oldukça güzel ve özellikle site sahiplerini yakından ilgilendiren dalgalanmalara karşın fikir edinmek adına güzel bir uygulama olmuş diyebilirim. Sıralama konusunda dalgalanmalara sürekli yakalanıyorsanız siteniz adına çalışmalara daha fazla önem vererek devam etmenizde fayda olduğunun da altını çizerek yazımı noktalıyorum.

Yorumlar